Samsung heeft afgelopen woensdag zijn nieuwe vlaggenschiptelefoons uitgebracht. De Galaxy S10 en S10+ zijn echte premium telefoons met bijbehorende prijzen (respectievelijk vanaf 899 en 999 euro). De Samsung Galaxy S10e is de wat goedkopere variant, maar kost ook 749 euro.

De Samsung Galaxy S10 heeft op de tiende verjaardag van de telefoon wel veel te bieden. De S10 en S10+ hebben respectievelijk een en twee camera's aan de voorkant en drie (!) aan de achterkant, te weten camera's met zoomlens, groothoeklens en gewone lens. De vingerafdrukscanner zit aan de voorkant onder het scherm - dat bijna de hele voorkant beslaat (op dunne randen boven en onder na), mooi afgerond is en 6,1 en 6,4 inch groot is. De Galaxy S10 heeft geen 'notch' (inkeping) zoals bijvoorbeeld de nieuwe iPhones, maar een zwart rondje waar de camera('s) zit(ten).

galaxys10
Samsung Galaxy S10e, S10 en S10+

De goedkopere Samsung Galaxy S10e heeft een kleiner scherm (5,8 inch) met iets lagere resolutie, een vingerafdrukscanner in de zijkant, grotere, platte schermranden en 'maar' twee camera's aan de achterkant (geen zoomlens). Ook het werkgeheugen is met 6GB iets minder dan de 8GB van de S10 en S10+. De processor is wel dezelfde Snapdragon 855 als in de grote broers. De Samsung Galaxy S10e is daarmee een beetje hetzelfde gepositioneerd als de iPhone XR ten opzichte van de iPhone XS en XS Max: even snel, maar iets minder goed scherm (met dikkere rand) en minder camera's.

De drie telefoons op een rijtje:

specificatiesgalaxys10

Mooie telefoons dus, met uitgebreide mogelijkheden (lees hier alle specificaties). Maar ook duur.

Wat vind jij van de nieuwe Samsung Galaxy S10 telefoons? Vul hier onze peiling in en geef je mening in de reacties hieronder!

0 Reacties
Friday, February 22, 2019 Door matthijs

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Wat is het eerste woord van de naam van deze site?