beveiliging

Afgelopen week is de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 7, 8 en 9 uitgebracht. Google repareert 13 lekken in de kernel (het hart) van Android, systeem en het media framework. Ook worden in hardware-componenten van Qualcomm, Broadcom en Nvidia nog eens 9 kwetsbaarheden verholpen.

De beveiligingsupdates voor juni voor Android worden door Google direct op zijn eigen Pixel-telefoons gezet. Wanneer je deze update op andere Android-telefoons kunt ontvangen is - zoals altijd - afhankelijk van het update-beleid van de fabrikant van je smartphone.

Je kunt op veel Android-smartphones zien op welke datum de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate. Bij Niveau van beveiligingspatch zie je dan de datum staan waarop je de laatste maandelijkse beveiligingsupdate hebt ontvangen.

Hoe up-to-date is jouw Android-toestel? Laat het weten (merk en datum) in de reacties hieronder!

Uitleg

De beveiligingsupdates voor Android zijn vergelijkbaar met de maandelijkse updates van Microsoft voor Windows. Elke maand plakt Google lekken dicht in Android en stelt deze update beschikbaar aan telefoonfabrikanten als Samsung, Huawei, Sony, Alcatel, HTC, Motorola, LG, Acer, Wiko, Lenovo, General Mobile en Nokia.

Dit staat los van welke Android-versie je hebt: Android 7, 8 of 9 krijgen in principe allemaal maandelijkse beveiligingsupdates. Net zoals Windows 7, 8.1 en 10 ook maandelijkse updates krijgen. Maar worden de maandelijkse Windows updates via Microsoft geregeld, de maandelijkse beveiligingsupdates voor Android komen tot je via je telefoonfabrikant (en niet rechtstreeks via Google).

3 Reacties
Saturday, June 8, 2019 Door matthijs

Reacties

Albert (bezoeker)

Helaas zal een groot aantal Android gebruikers deze updates nooit ontvangen.
Veel mensen lopen dus rond met een "lekke" telefoon waarop ze steeds meer belangrijke dingen gaan doen.

Mathieu (bezoeker)

De enige manier om veiliger telefoons te krijgen is dat GratisApps / GratisSoftware (en andere sites) er prioriteit aan geven om de bezoekers erop attent te maken wie van de fabrikanten zijn update-zaakjes op orde heeft. De machtige consument beslist dan en laat merken links liggen.
Zo kocht ik enkele jaren geleden een LG Nexus 5X, omdat er een kale Androidversie op draaide en Google direct voor updates zorgde. Inmiddels bungelt LG onderaan de lijst met recente (veilige) updates. Dus ik zal geen LG meer kopen.

Arjen (bezoeker)

Een telefoon uit het Android One programma is dan de meest veilige keuze.

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Wat is de eerste letter van de naam van deze site?