iOS 12 heeft Schermtijd, Opdrachten en is sneller

Gisteravond heeft Apple iOS 12 uitgebracht. De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem voor iPhone en iPad legt de nadruk op stabiliteit en snelheid - nadat iOS 11 afgelopen jaar heel veel nieuwe functionaliteit had maar ook enige problemen kende.

iOS 12 zou vooral op oudere i-apparaten sneller moeten zijn. Prettig is ook dat de iPhone 5s en iPad Mini 2 (beide uit 2013) nog altijd ondersteuning zullen krijgen en gewoon de upgrade naar iOS 12 ontvangen. Tot en met september 2019 zit je dus nog goed met deze apparaten: je hebt zes jaar updates dan (kom daar eens om bij Android).

iOS 12 zal apps tot twee keer sneller openen, het toetsenbord tot 50% sneller laten verschijnen en de camera tot 70% sneller laten openen - zo claimt Apple.

Verdere vernieuwingen die aangekondigd zijn:
- nieuwe Schermtijd instellingen (zie afbeelding) laat zien hoe lang je op je telefoon zit en welke apps je het langst gebruikt. Ook kun je limieten instellen voor jezelf en voor je kinderen. Zie onder Instellingen | Schermtijd en de widget op het scherm links van je thuisscherm.
- Nieuwe app Opdrachten. Hiermee kun diverse acties van apps aan elkaar koppelen en met één klik bijvoorbeeld een berichtje sturen dat je later thuis bent en je locatie tonen. Er zijn tientallen Opdrachten die in de bibliotheek in de Opdrachten-app die je kunt gebruiken en bijvoorbeeld via op je scherm met widgets zetten (thuisscherm naar rechts vegen). En voor de techneuten is er de mogelijkheid om zelf opdrachten te maken. De Opdrachten-app (van Apple zelf) moet je nog downloaden in de App Store.
- Nieuwe app Meten. Apple heeft AR-technologie ingezet om een app te maken waarmee je dingen kunt opmeten. Hoe groot is de kamer, die kast, dat bed enzovoort. Heel handig.
- Notificaties kun je nu groeperen (per app of conversatie) op het toegangsscherm, zodat de lijst met meldingen een stuk korter en overzichtelijker wordt. Ook kun je notificaties beheren vanaf het toegangsscherm en berichtenscherm
- Niet storen wordt flexibeler en kun je nu aanzetten voor een uur, tot vanavond of als je op een bepaalde locatie bent (vergadering of film)
- Foto's krijgt een 'voor jou' tabblad waar leuke momenten en foto's getoond worden die je ook snel kunt delen met anderen. Ook zoeken in Foto's wordt makkelijker
- Assistent Siri wordt intelligenter en kan suggesties doen voor acties die je kunt ondernemen en apps die je kunt openen op bepaalde tijdstippen (aan de hand van jouw gedrag) en biedt snelkoppelingen naar deze apps
- Privacy beter beschermd: Safari zal ook tracking blokkeren die via deel-knoppen van FaceBook en commentaar-services als Disqus gaat.
- Animoji's krijgen meer mogelijkheden (alleen op nieuwste iPhones)
- AR (augmented reality) wordt uitgebreid en geavanceerder

En verder zijn er heel veel kleine verbeteringen, zoals:
- makkelijker invullen van wachtwoorden in Safari
- automatische updates 's nachts voor iOS (Instellingen | Algemeen | Software-update)
- grafiekjes over batterijgebruik tot tien dagen terug bij Instellingen | Batterij
- als je 3D touch (stevig) klikt op de Notities-app krijg je de mogelijkheid om gelijk een document in te scannen
- 3D touch op camera-app geeft mogelijkheid om gelijk QR code te scannen
- vernieuwde Boeken-app

FaceTime groepsgesprekken (met maximaal 32 mensen) is uitgesteld tot een latere punt-uitgave van iOS 12.

iOS 12 is misschien niet heel schokkend, maar toch zitten er veel fijne vernieuwingen en handige toevoegingen in. De apps Opdrachten en Meten zijn leuk en nuttig. En Schermtijd is ook een aanrader. Verder zal de stabiliteit en snelheid beter worden, belooft Apple. Ook van oude toestellen. Al met al een prettige jaarlijkse update.

Bron: 

Reacties

De Updates zijn weer probleemloos binnen en iOS 12 draait naar behoren op mijn iPhone 6 en ook mijn PC kreeg macOS Mojave waar de App Store flink verandert is.
Ik had er tot nog toe geen problemen mee al las ik wel dat die nu automatisch Update zonder dat de gebruiker het merkt.
Schermtijd was een flinke verandering bij mijn iPhone waar ik niet mee kon leven.
Schermtijd instellen en ook nog eens per App was ik nooit gewent.
Waarom eigenlijk want elk moment moet ik dat ding kunnen gebruiken ook via mij Tel Aanbieder (4G).
Maar ook die deed het niet. (Raar).

Daarom kwam het voor dat ik zonder internet zat omdat mijn Schermtijd nog werkte. (Dacht ik).
Naderhand bleek dat al mijn Wifi Kanalen werkten, maar niet die van mijn iPhone.
Daar had ik wel op 4G gerekend.

Mijn PC werkte wel op hetzelfde Wifi kanaal dus dat moest in Airport Express zitten waar ik een WW in gezet had.
Nou na invoering wachtwoord had ik ineens wel Internet maar ik wilde helemaal geen Schermtijd dus uitgezet aan de hand van Appletips hoe dat moest.
Nadien geen enkel probleem meer gehad dus ik ben tevreden.

De veranderingen zijn niet schokkend maar het schijnt veiliger te zijn dus toch nog een voordeel.
Nu dus nergens geen last meer van.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ne_erland