Maandag is de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 7, 8 en 9 uitgebracht. In de Android-onderdelen media framework, framework, system en library worden 12 kwetsbaarheden gerepareerd. Het ernstigste lek zit in het media framework en kan worden misbruikt via een schadelijk mediabestand. Ook in de hardware-componenten van Qualcomm worden 21 lekken dichtgeplakt.

De beveiligingsupdates voor de maand juli voor Android worden door Google direct op zijn eigen Pixel-telefoons gezet. Wanneer je deze update op andere Android-telefoons kunt ontvangen is - zoals altijd - afhankelijk van het update-beleid van de fabrikant van je smartphone.

Je kunt op veel Android-smartphones zien op welke datum de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate. Bij Niveau van beveiligingspatch zie je dan de datum staan waarop je de laatste maandelijkse beveiligingsupdate hebt ontvangen.

Hoe up-to-date is jouw Android-toestel? Laat weten wat de laatste beveiligingsupdate op jouw toestel is in de reacties hieronder!

Uitleg

De beveiligingsupdates voor Android zijn vergelijkbaar met de maandelijkse updates van Microsoft voor Windows. Elke maand plakt Google lekken dicht in Android en stelt deze update beschikbaar aan telefoonfabrikanten als Samsung, Huawei, Sony, Alcatel, HTC, Motorola, LG, Acer, Wiko, Lenovo, General Mobile en Nokia.

Dit staat los van welke Android-versie je hebt: Android 7, 8 of 9 krijgen in principe allemaal maandelijkse beveiligingsupdates. Net zoals Windows 7, 8.1 en 10 ook maandelijkse updates krijgen. Maar worden de maandelijkse Windows updates via Microsoft geregeld, de maandelijkse beveiligingsupdates voor Android komen tot je via je telefoonfabrikant (en niet rechtstreeks via Google).

1 Reacties
Wednesday, July 3, 2019 Door matthijs

Reacties

Hans (bezoeker)

Vraag mij steeds meer af hoe lek dat Android wel niet is, daar er maandelijks tientalleen lekken worden gedicht.

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Wat is de eerste letter van de naam van deze site?