De maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8,  9 en 10 voor de maand februari plakt 25 lekken dicht.

In de Android-onderdelen Framework, System en Kernel components zijn 15 kwetsbaarheden verholpen. Twee kritieke lekken zitten in System. Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm nog tien lekken gerepareerd.

De beveiligingsupdates voor februari worden door Google direct aan de eigen Pixel-telefoons aangeboden. Wanneer je deze update op andere Android-telefoons kunt ontvangen is - zoals altijd - afhankelijk van het update-beleid van de fabrikant van je smartphone. Nokia - dat Android One gebruikt - is bijvoorbeeld snel, budgetfabrikanten als Wiko en WileyFox heel langzaam.

Je kunt op veel Android-smartphones zien op welke datum de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate. Bij Niveau van beveiligingspatch zie je dan de datum staan waarop je de laatste maandelijkse beveiligingsupdate hebt ontvangen.

Hoe up-to-date is jouw Android-toestel? Laat weten wat de laatste beveiligingsupdate op jouw toestel is in de reacties hieronder!

Uitleg

De beveiligingsupdates voor Android zijn vergelijkbaar met de maandelijkse updates van Microsoft voor Windows. Elke maand plakt Google lekken dicht in Android en stelt deze update beschikbaar aan telefoonfabrikanten als Samsung, Huawei, Sony, Alcatel, HTC, Motorola, LG, Acer, Wiko, Lenovo, General Mobile en Nokia.

Dit staat los van welke Android-versie je hebt: Android 8, 9 en 10 krijgen in principe allemaal maandelijkse beveiligingsupdates. Net zoals Windows 8.1 en 10 ook maandelijkse updates krijgen. De maandelijkse Windows updates worden echter via Microsoft geregeld en de maandelijkse beveiligingsupdates voor Android komen tot je via je telefoonfabrikant (niet rechtstreeks via Google), waardoor dit meestal langer duurt.

10 Reacties
Thursday, February 6, 2020 Door matthijs

Reacties

Herman (bezoeker)

mijn laatste update Android 9 is van december 2019

Maup (bezoeker)

Laatste update Android 9 is van december 2019, betreft Samsung J4-Plus uit maart 2019

lemmort (bezoeker)

met een smartphone die android one van google gebruikt ( zoals bijv nokia) ontvang je maandelijks een beveiligheidsupdate en ben je niet gebonden aan een fabrikant die eerst nog een update moet aanpassen aan zijn eigen systeem, wat maanden kan duren.

Maarten (bezoeker)

Nokia 7 Plus met Android 10 van 1 januari 2020

Valthermond (bezoeker)

Mijn laatste update op mijn Nokia 8.1 is die van oktober. Dus schrijf ajb niet dat de nokia snel is. Ze laten heel wat steken vallen. Zo zit er een hele grote groep van de Nokia 8.1 gebruikers nog steeds op android 9 met beveiliging van oktober

Jip (bezoeker)

Mijn Samsung galaxy a8 Android 9 beveiligingsupdate van december.
Krijg hem niet ge-update...

Koala (bezoeker)

Samsung Galaxy S4 mini. Aangeschaft 2015. Laatste update 2016.

Roos (bezoeker)

Mijn G7 heeft als laatste update 1 december 2019.

Ruud (bezoeker)

Mijn Samsung tablet S3 heeft de update van augustus 2019. De Huawei Psmart 2019 update is van december 2019. Het is zeker geen eens per maand ook nooid geweest.

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Wat is het eerste woord van de naam van deze site?