Vorige week is de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 7, 8 en 9 uitgebracht. In de Android-onderdelen media framework, framework, system en Android runtime worden 17 lekken dichtgeplakt waarvan één kritiek is. Het ernstigste lek zit in system en kan op afstand worden misbruikt. Ook in de hardware-componenten van Qualcomm en Broadcom worden 12 kwetsbaarheden gerepareerd.

De Android-beveiligingsupdates voor augustus worden door Google direct op zijn eigen Pixel-telefoons gezet. Wanneer je deze update op andere Android-telefoons kunt ontvangen is - zoals altijd - afhankelijk van het update-beleid van de fabrikant van je smartphone.

Je kunt op veel Android-smartphones zien op welke datum de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate. Bij Niveau van beveiligingspatch zie je dan de datum staan waarop je de laatste maandelijkse beveiligingsupdate hebt ontvangen.

Hoe up-to-date is jouw Android-toestel? Laat weten wat de laatste beveiligingsupdate op jouw toestel is in de reacties hieronder!

Uitleg

De beveiligingsupdates voor Android zijn vergelijkbaar met de maandelijkse updates van Microsoft voor Windows. Elke maand plakt Google lekken dicht in Android en stelt deze update beschikbaar aan telefoonfabrikanten als Samsung, Huawei, Sony, Alcatel, HTC, Motorola, LG, Acer, Wiko, Lenovo, General Mobile en Nokia.

Dit staat los van welke Android-versie je hebt: Android 7, 8 of 9 krijgen in principe allemaal maandelijkse beveiligingsupdates. Net zoals Windows 7, 8.1 en 10 ook maandelijkse updates krijgen. Maar worden de maandelijkse Windows updates via Microsoft geregeld, de maandelijkse beveiligingsupdates voor Android komen tot je via je telefoonfabrikant (en niet rechtstreeks via Google).

3 Reacties
Wednesday, August 14, 2019 Door matthijs

Reacties

Anoniem (bezoeker)

Twee updates gekregen op een Samsung A 10 met Android 9 : op 1 juli en 22 juli , ben benieuwd hoelang het duurt voordat deze update komt.

HaVe (bezoeker)

De laatste beveiligingspatch op mijn Lenovo tab 4 10 is van 1 oktober 2018. Is hier een recentere voor en zo ja waar download ik deze? Via de tablet instellingen kom ik er niet achter en geeft hij ook geen nieuwe patch voor Lenovo.

Michaël (bezoeker)

Vorige week deze update ontvangen. Altijd up to date met een Android one phone. In mijn geval een Nokia 6.1 plus. Zeer tevreden van.

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Welke kleur heeft het logo van deze site?