gluren

Vannacht heeft Apple de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren met videobel-app FaceTime tijdelijk uitgeschakeld. Gisteravond werd een ernstige bug geopenbaard waardoor het mogelijk was om iemand in een groepsgesprek in FaceTime al te horen voordat hij of zij het gesprek geaccepteerd had. Ook werden in sommige gevallen beelden getoond van die persoon - als hij of zij vervolgens op de thuisknop drukte.

Deze privacy-flater (ironisch genoeg op de dag van de privacy) werd veroorzaakt door een fout in FaceTime. Het lek was te misbruiken door iemand gewoon te FaceTimen en daarna je eigen telefoonnummer toe te voegen, zodat het leek of er al een groepsgesprek begonnen was (normaal gesproken moet je jezelf natuurlijk niet twee keer aan een groepsgesprek kunnen toevoegen - en dit zal Apple ongetwijfeld onmogelijk maken). Hierdoor werd al een verbinding tot stand gebracht voordat iemand kon accepteren of weigeren.

Apple komt deze week met een beveiligingsupdate voor iOS en macOS om dit gat te dichten. Tot die tijd is FaceTime groepsbellen uitgeschakeld om misbruik te voorkomen (wij hebben het uitgeprobeerd en konden deze truc inderdaad niet meer uithalen). Gewoon FaceTimen kan nog wel.

FaceTime groepsgesprekken is geïntroduceerd in iOS 12.1 op 30 oktober vorig jaar.

0 Reacties
Tuesday, January 29, 2019 Door matthijs

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Uit welk land komt deze site?