De maandelijkse beveiligingsupdates voor Android vind je hieronder op een rij. Deze updates zijn vergelijkbaar met Windows Updates van Microsoft. Elke maand plakt Google lekken dicht in Android en stelt deze update beschikbaar aan telefoonfabrikanten als Samsung, Xiaomi, Oppo, Sony, Alcatel, HTC, Motorola, LG, Wiko, Lenovo, General Mobile en Nokia.

Dit staat los van welke Android-versie je hebt: Android 8, 9 en 10 krijgen in principe allemaal maandelijkse beveiligingsupdates. Wanneer je deze updates op je Android-telefoon kunt ontvangen is afhankelijk van het update-beleid van de fabrikant van je smartphone.

Je kunt op veel Android-smartphones zien op welke datum de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate. Bij Niveau van beveiligingspatch zie je dan de datum staan waarop je de laatste maandelijkse beveiligingsupdate hebt ontvangen.

Augustus-updates Android (3 augustus 2020)

Op 3 augustus heeft Google de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9 en 10 uitgebracht. 54 kwetsbaarheden worden in Android gerepareerd, waarvan 31 in Qualcomm componenten.

17 lekken in Android-onderdelen

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System en Kernel components worden 17 lekken dichtgeplakt. In System zitten twee kritieke lekken die op afstand misbruikt kunnen worden.

Meeste lekken in Qualcomm-componenten

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren) 31 lekken verholpen. Zes daarvan zijn kritiek. Ook in componenten van MediaTek en AM Logic worden nog respectievelijk vijf en één lek gerepareerd.

Hoe up-to-date is jouw Android-toestel? Laat weten wat de laatste beveiligingsupdate op jouw toestel is in de reacties hieronder!

Juli-updates Android (6 juli 2020)

Op 6 juli heeft Google de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9 en 10 uitgebracht. 24 kwetsbaarheden worden in Android gerepareerd, waarvan 14 in componenten van derde partijen. Zeven lekken zijn kritiek.

Drie kritieke lekken in Android

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System en Kernel components worden 10 lekken dichtgeplakt. Drie daarvan zijn kritiek en kunnen op afstand misbruikt worden. Deze zitten in Media Framework en System.

Lekken in componenten derde partijen

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren), Broadcom en MediaTek nog 14 lekken dichtgeplakt. Bij Broadcom twee kritieke kwetsbaarheden, bij MediaTek drie lekken en bij Qualcomm negen lekken, waarvan twee kritiek zijn.

Hoe up-to-date is jouw Android-toestel? Laat weten wat de laatste beveiligingsupdate op jouw toestel is in de reacties hieronder!

1 Reacties
Wednesday, August 19, 2020 Door matthijs

Reacties

Ben (bezoeker)

Ik heb een Huawei P9 lite: guess what?
laatste beveiligingsupdate: 5 april 2017 !?!
Android 7.0 ...
Ik ben al op zoek naar een geschikte betaalbare Nokia, struikelblok is nog dat fotokwaliteit van de meeste Nokia's matig is, alleen de hele dure versies doen dat goed ..
Heeft iemand een suggestie voor een goede betaalbare (max €300) smartphone die up-to-date wordt gehouden en goeie foto's maakt??

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Uit welk land komt deze site?