Maandag is de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8,  9 en 10 uitgebracht. Android 7 krijgt in november voor het eerst geen beveiligingsupdates meer en is dus blijkbaar 'end of life' - wat betekent dat je toestel niet meer ondersteund wordt. Als je niet kunt upgraden naar Android 8 wordt je Android-7-telefoon onveilig doordat lekken niet meer dichtgeplakt worden.

In de Android-onderdelen media framework, framework, system, library en kernel components worden deze maand 24 kwetsbaarheden verholpen. Drie lekken (in system) zijn kritiek en kunnen op afstand door internet criminelen misbruikt worden. Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm nog 14 lekken gefixt, waarvan vijf kritiek zijn.

De november beveiligingsupdates worden door Google direct aan de eigen Pixel-telefoons aangeboden. Wanneer je deze update op andere Android-telefoons kunt ontvangen is - zoals altijd - afhankelijk van het update-beleid van de fabrikant van je smartphone. Nokia - dat Android One gebruikt - is bijvoorbeeld snel, budgetfabrikanten als Wiko en WileyFox heel langzaam.

Je kunt op veel Android-smartphones zien op welke datum de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate. Bij Niveau van beveiligingspatch zie je dan de datum staan waarop je de laatste maandelijkse beveiligingsupdate hebt ontvangen.

Hoe up-to-date is jouw Android-toestel? Laat weten wat de laatste beveiligingsupdate op jouw toestel is in de reacties hieronder!

Uitleg

De beveiligingsupdates voor Android zijn vergelijkbaar met de maandelijkse updates van Microsoft voor Windows. Elke maand plakt Google lekken dicht in Android en stelt deze update beschikbaar aan telefoonfabrikanten als Samsung, Huawei, Sony, Alcatel, HTC, Motorola, LG, Acer, Wiko, Lenovo, General Mobile en Nokia.

Dit staat los van welke Android-versie je hebt: Android 8, 9 en 10 krijgen in principe allemaal maandelijkse beveiligingsupdates. Net zoals Windows 7, 8.1 en 10 ook maandelijkse updates krijgen. De maandelijkse Windows updates worden echter via Microsoft geregeld en de maandelijkse beveiligingsupdates voor Android komen tot je via je telefoonfabrikant (niet rechtstreeks via Google), waardoor dit meestal langer duurt.

19 Reacties
Thursday, November 7, 2019 Door matthijs

Reacties

Alex (bezoeker)

Ik heb ook Android 7 en de laatste update die ik gekregen heb op mij Huawai is van januari 2019. Sindsdien geen updates meer gekregen.

matthijs

Afhankelijk van de fabrikant en het toestel kan de ondersteuning al eerder gestopt zijn. Maar dit zijn de laatste updates die Google nog uitbrengt voor Android 7.

M.koster (bezoeker)

De laatste up_date was op 8 okt j.l.

Stefan (bezoeker)

Mijn Huawei p20 liter is afgelopen week nog geüpdate

Frans (bezoeker)

Ik Nokia 8 geen update naar 10. Maar nog wel elke maand nog beveiliging tot september 2020. Dus wacht nu op de Nokia 10 die komt in 2020 uit.

Anoniem (bezoeker)

De meeste Nokia's krijgen de Android 10 update aanstaande December als ik het goed heb begrepen.
Daar zit de 8 Sirocco toch ook gewoon bij? Nokia smartphones lopen allemaal op Android One dus krijgen automatisch dezelfde updates als Google's eigen Pixel telefoons.

Roger (bezoeker)

Updates geven ze niet lang! Dit doen ze omdat je een nieuw toestel zou kopen die altijd maar meer en meer kost !!!

Warremineearth (bezoeker)

Krijgt de moto g4plus ook een beveiligings update (Moto g4 plus andoid 8.1 want ik weet dat niet helemaal

robert (bezoeker)

nou ik zit te wachten op die pie update en heb die nog steeds niet ik heb de samsung s9 plus dit is ook dd laatste die ik neem van samsung

Richard (bezoeker)

De s9+ heeft al een update naar Pie.

Jan (bezoeker)

Mijn LG Q6 alpha's recentste update is van 13 oktober 2019

Johan (bezoeker)

Heb een samsung s9 staat nog steeds op januari 2019 en geeft aan up to date.

WriTer (bezoeker)

Heb een Lenovo Motorola Moto G5 met Android 8.1 en mijn laatste update was van 1 februari 2019.
Daar gebeurd precies ook niet veel meer, en toch koop ik geen nieuwe!

Frank (bezoeker)

mijn samsung J7 is voor het laatst juli 2019 ge-update. Geen andere updates meer beschikbaar ontvangen.

PMJM (bezoeker)

ik heb een tablet van ASUS met android 7.0 hoe kan ik er een hogere versie opzetten bv 10.0?

Anoniem (bezoeker)

Gmail, Playstore, Translate, Maps en de Google zoeken/assistent app wordt hoogtijd dat die eindelijk donker thema krijgen. Alle andere apps van Google hebben dit inmiddels ook. En waar blijft Android 10?

JD (bezoeker)

ik heb er geen probleem mee, ik heb nl. geen Android telefoon, ook geen Apple trouwens ........

Anoniem (bezoeker)

Kom maar op met de december beveiligingsupdate.

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Wat is de eerste letter van de naam van deze site?