keuzeRuim negen jaar nadat Microsoft op Windows een browser keuzescherm moest tonen van de EU om het monopolie van Internet Explorer te doorbreken is het nu de beurt aan Google. De zoekgigant moet van de Europese Unie twee keuzeschermen laten zien op Android: één voor de browser en één voor de zoekmachine op je Android telefoon. Dit om alternatieven voor Google zoeken als standaard zoekmachine en Google Chrome als standaard browser aan te bieden.

Wat betreft zoekmachines kun je naast Google kiezen uit DuckDuckGo, Bing of StartPage, Ecosia en een Russische zoekmachine. Onbegrijpelijk dat we die laatste in Nederland krijgen aangeboden...

Als je daarna Chrome opent krijg je een melding dat je een andere zoekmachine kunt instellen.

Wat web browsers betreft krijg je de keuze uit Google Chrome, UC Browser, Edge, Brave en Firefox. Onder Instellingen | Apps en meldingen | Geavanceerd | Standaard-apps - Browser-app kun je vervolgens je favoriete browser instellen.

Onze vraag is:

Welke web browser en zoekmachine gebruik jij op je Android toestel? En ga je wisselen van browser of zoekmachine met dit keuzescherm?

4 Reacties
Friday, June 21, 2019 Door matthijs

Reacties

GerardvG (bezoeker)

a) Opera Touch
b) echt niet!

AryO (bezoeker)

Browser: DuckDuckGo en soms Brave (inloggen ING bank werkt niet met DuckDuckGo)
Zoekmachine: DuckDuckGo

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Uit welk land komt deze site?