videobellen

Google Duo is de videobel-app van de zoekgigant die moet concurreren met Skype en FaceTime van Apple. Tot nu toe is dat nog niet helemaal gelukt (hoewel het gebruik wat lijkt toe te nemen), maar Google blijft zijn best doen en heeft de app nu ook voor Android tablets geschikt gemaakt. Voorheen was Google Duo alleen op Android telefoons te gebruiken. Vreemd genoeg was Duo al wel verkrijgbaar voor iPads vanaf vorige zomer. En voor iPhones al vanaf de introductie van Duo in 2016.

Duo
Duo videobellen

Google Duo blinkt uit in eenvoud. De interface is heel simpel (en lijkt wat dat betreft op FaceTime) en puur gericht op snel video-bellen of audio-bellen met je contacten. Voordeel van Duo is dat het zowel voor Android als iOS beschikbaar is, terwijl FaceTime alleen voor Apple-gebruikers is.

Grappige extraatjes aan Google Duo zijn de klop klop-functie (knock knock in het Engels), waarbij de ontvanger van het gesprek al in beeld krijgt wie er belt voordat hij opneemt en de opneem-functie, waarmee je een boodschap kunt opnemen en verzenden als een contact niet beschikbaar is.

Duo werkt prima zonder al te veel toeters en bellen, heeft goede beeldkwaliteit en is voor communicatie tussen Android-gebruikers onderling en tussen Android- en iOS-gebruikers een goed alternatief voor het nog altijd veel gebruikte Skype, of voor WhatsApp beeldbellen. Of iOS-gebruikers FaceTime gaan verlaten voor Duo vragen we ons af, maar het kan dus wel.

Download Duo voor Android

Download Duo voor iOS

Lees hier over alle mogelijkheden om te videobellen tussen Android, iOS, Windows, Mac en Linux-gebruikers

1 Reacties
Tuesday, January 22, 2019 Door matthijs

Reacties

Mb01 (bezoeker)

Google? Als betalen ze mij, je wilt het niet!

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Welke kleur heeft het logo van deze site?