office

Tekstverwerken, rekenen met spreadsheets en presentaties maken kun je het makkelijkst doen op je pc of laptop. Maar soms is het handig even op je telefoon of tablet een document, rekenblad of presentatie in te zien of licht te bewerken. Wij laten zien met welke apps je dat het beste gratis kan doen op Android en iOS.

Voor Android

docsOp je Android-telefoon en -tablet kun je Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties gratis gebruiken.

Googles antwoord op Microsoft Office is minder uitgebreid, maar de cloud-opslag in Google Drive is wel heel handig, zodat je op elk apparaat bij je documenten kan.

Google Documenten (Docs), Spreadsheets en Presentaties is niet alleen te krijgen voor Android maar ook voor iOS (hoewel we op iPhones en iPads eerder Pages, Numbers en Keynote zouden aanraden).

Zoals altijd geldt bij apps van en diensten van Google de privacy-waarschuwing dat de zoekgigant gegevens verzamelt om marketingprofielen van je aan te leggen.

Voor iOS

pagesOp iPhone en iPad kun je de standaard office-apps van Apple gratis gebruiken. Pages, Numbers en Keynote heten de tekstverwerker, het spreadsheet-programma en de presentatie-app. 

Pages, Numbers en Keynote zijn makkelijk in het gebruik en Word-documenten, Excel-sheets en PowerPoint-presentaties van Microsoft worden - op kleine onregelmatigheden na - meestal zeer goed weergegeven. Je kunt dus probleemloos Microsoft Office-bestanden bewerken en weer opslaan in Pages, Numbers en Keynote.

Let wel op dat als je zelf bestanden aanmaakt in Pages, Numbers en Keynote en je wilt ze uitwisselen met Microsoft Office bezitters dat je niet het standaard Apple-formaat kiest bij het opslaan, maar bijvoorbeeld docx, xlsx, en pptx.

Pages, Numbers en Keynote staan voorgeïnstalleerd op nieuwe iPhones, iPads (en Macs). Anders kun je de apps gratis downloaden in de App Store. Je kunt office-bestanden ook opslaan in iCloud en zo benaderen op al iPads, iPhones en Macs.

Download Pages | Numbers | Keynote voor iOS

Alternatief

wordMicrosoft heeft de afgelopen jaren veel werk gestoken in het beschikbaar maken van zijn belangrijkste apps op alle platforms.

Microsoft Word, Excel en PowerPoint zijn daarom niet alleen te krijgen voor Windows en Windows Mobile, maar er zijn ook uitstekende varianten voor Android en iOS.

Als je dus veel werkt met Microsoft Office op je pc of laptop dan zijn de mobiele Microsoft Office apps onmisbaar voor je iPhone, iPad en Android-toestel.

Let op dat bij tablets groter dan 10,1 inch je zult moeten betalen voor deze Microsoft Office apps! Alleen op kleinere apparaten heb je ook de beschikking over bewerkingsfuncties (hoewel sommige geavanceerde functies ook voorbehouden zijn aan de betaalde variant).

En meer

Veel andere apps die je in Google Play en de App Store vindt zijn niet beter dan bovengenoemde office apps of zitten vol reclame.
1 Reacties
Tuesday, January 15, 2019 Door matthijs

Reacties

Dibo (bezoeker)

Ik heb prettig gewerkt met Polaris

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Welke kleur heeft het logo van deze site?