VLC

Gemiddelde: 5.8 (62 stemmen)
Voor Android
Actueel: 

VLC voor Android is geen beta meer, VLC voor iOS weer uit App Store gehaald

De populaire VLC media player app speelt bijna elk video-bestand af. Waar andere mediaspelers maar een beperkt aantal video-formaten aankunnen, kun je met VLC praktisch alle filmpjes en streams bekijken. VLC is op pc's al jaren een van de meestgebruikte mediaspelers en de VLC app is nu beschikbaar voor Android, maar niet meer voor iOS.

Sinds juli 2013 was VLC weer terug in de app store van Apple, na een afwezigheid van drie jaar, maar in het najaar van 2014 is de mediaspeler weer uit de App Store gehaald. Waarom is onduidelijk. VLC voor Android is na een jarenlange beta-status eindelijk officieel aangekondigd in december 2014.

VLC kan behalve verscheidene video-formaten ook streams afspelen. Bovendien heeft VLC voor iOS Dropbox-integratie en WiFi-upload.

Reacties

Ik heb de originele vlc die door Apple is verwijderd. Deze staat inmiddels ook al op mijn iPad 3. Ik heb mijn iPad niet gejailbreakt.

Als ik naar de site ga en hem wil downloaden komt er te staan dat safari het bestand niet kan downloaden? Ik heb een iPad 2 Wii 16 GBA

Op mijn iPad met iOS 7.1 had ik "VLC player voor iOS" versie 2.2 gedownload. Daarmee kon ik de vergaderingen van de Eerste en Tweede Kamer via streams volgen. Dat ging perfect. Enige weken/maanden geleden vond er een update plaats naar versie 2.3 en toen was het feest afgelopen. Ik zag en hoorde niets meer. Kan iemand mij vertellen hoe dat komt en wat ik eraan moet doen om het probleem op te lossen. Alvast bedankt.

Reageren