Met deze gratis anti-virus apps is je Android-telefoon of -tablet goed beschermd

Ook voor Android-telefoons en tablets zijn de nodige virussen en malware in omloop. Het is dus van belang je apparaat te beveiligen. Maar wat zijn de beste (gratis) virusscanners voor Android?

Het Duitse AV-Test heeft 41 beveiligingsapps voor Android getest. Van deze 41 haalde ruim de helft een dikke onvoldoende. En slechts 7 van de onderzochte anti-malware apps stopten meer dan 90% van de virussen, malware, sms-fraude en Trojaanse paarden die je bankrekening plunderen.

Bij deze beste zeven waren onder andere drie gratis anti-virus apps die wij ook besproken hebben.
 
Deze gratis apps stoppen meer dan 90% van de virussen en malware op Android en behoren bij de beste virusscanners:
 
 
Gratis en veilig. Wat wil je nog meer?
 
Anti-Virus Free (AVG) doet het iets minder en spoort tussen de 65% en 90% op. Bekende namen met betaalde scanners, zoals McAfee en GData vallen door de mand en behalen slechts een score van tussen de 40% en 65%.

Reacties

Het is nooit een goed idee om meerdere virusscanners te draaien op een systeem. Als de ene virusscanner iets detecteert zal het gespuis veelal in quarantaine worden geplaatst. Omdat het zo niet is verwijderd is de kans groot dat de andere virusscanner het gevaar detecteert en het vervolgens in zijn eigen quarantaine plaatst. Dit kan zo heen en weer gaan en zorgt voor conflicten, iets dat je niet wilt. Verder is het ook onverstandig omdat dit een onnodige overhead op je systeem uitvoert. Deze overbodige systeembelasting maakt het systeem alleen maar trager. Kies voor jou de beste virusscanner uit en laat het daar bij. =)

Alle 3 geprobeerd op mijn samsung tablet - GT-P3110 - te installeren ; lukt niet krijg telkens "niet compatible" met dit apparaat te zien . ??? Bvb. dank !

ik heb een probleem met me mobiele verbinding !! ,, me bereik dus zeg maar hij doet zeg maar heel vreemd ik heb Heel vaag bereik ,, Hij doet nu wel meer en ik heb die virus scanners gedownload maar hij heeft geen fouten aan rara hoe kan dit ??? ,, terwijl je ze bij de telefoon winkel zijden dat ik een nieuwe telefoon moet gaan kopen omdat er een fout is in mijn toestel die zou die virus scanner toch ook moeten zien ?

Een virusscanner heeft alleen indirect invloed op de prestaties van je telefoon. De virusscanners zijn er enkel voor malware, spam en virussen etcetera.

Ik heb de avg virusscanner verwijderd deze ook echt de virus,hoe kan ik me tablet echt goed virrus vrij maken iemand een tip

Ik heb de avg virusscanner verwijderd deze ook echt de virus,hoe kan ik me tablet echt goed virrus vrij maken iemand een tip

Aanvraag voor het krediet en krijgen na 24/48hours. Krijgen zakelijke en persoonlijke Kredit. veilige en ongedekte credit lenen tegen 2,1% rente. Geïnteresseerde personen moeten mailen....

Reageren