Gratis BlackBerry apps downloaden

Hieronder vind je de beste gratis apps voor je BlackBerry. Je kunt een Categorie kiezen en de apps rangschikken op de datum dat ze toegevoegd zijn (met de nieuwste bovenaan) of op populariteit (met de meest bekeken apps bovenaan).

BBM BlackBerry Messenger

Gemiddelde: 5.2 (29 stemmen)
Voor Android, iPhone en iPad, BlackBerry en Windows Phone
Actueel: 

Nieuwe functies van BBM zijn het intrekken van berichten en het instellen van een tijdslimiet

De bekende BlackBerry Messenger ('pingen') is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android telefoons. Met BBM kun je gratis cross platform berichten sturen naar BlackBerry, Android smartphones en iDevices. BlackBerry Messenger moet hiermee gaan concurreren met WhatsApp.

Pingen was enkele jaren terug immens populair, maar navolger WhatsApp is zijn grote voorbeeld BBM allang voorbijgestreefd. De vraag is dus of BlackBerry Messenger niet te laat komt. Voordeel is wel dat de privacy beter geregeld is bij BBM. Je contacten hoeven niet eens je telefoonnummer of e-mail adres te hebben om met je te kunnen chatten.

Met een nieuwe update heeft BBM ook de beschikking over BBM Voice, zodat je gratis kunt bellen met BBM contactpersonen. Ook is Dropbox-integratie toegevoegd om snel bestanden te kunnen delen. Verder zijn er nieuwe emoticons, kun je tijdelijk je locatie delen met Glympse en is er de nieuwe BBM Channels functie waarmee je in contact kunt komen met andere mensen met gelijksoortige interesses.

Je moet registreren met je e-mail adres voordat je aan de slag kunt met BBM. Let ook op dat er veel namaak BlackBerry Messenger (BBM) varianten in omloop zijn in de Google Play Store! De juiste downloads van de officiële BlackBerry Messenger app vind je hieronder.

WhatsApp

Gemiddelde: 6.7 (1051 stemmen)
Voor Android, iPhone en iPad, BlackBerry en Windows Phone
Actueel: 

Je kunt nu (eindelijk!) onderschriften toevoegen bij foto's en video's

Met de populaire WhatsApp messenger kunnen gebruikers berichten versturen via internet naar andere WhatsApp-gebruikers. In feite kun je sms'en zonder dat het van het beltegoed afgaat, omdat de berichten via internet verstuurd worden. Ook kun je bijlages meesturen, zoals foto's.

De eerste keer dat je WhatsApp opstart wordt je telefoonboek gescand en kun je zien wie van je contactpersonen ook WhatsApp gebruikt. Eén klik op hun naam en er kunnen berichten verstuurd worden. WhatsApp is voor Android, iPhone, BlackBerry en Windows Phone beschikbaar. De Android-, Windows Phone- en BlackBerry-versie zijn het eerste jaar gratis en kosten daarna ongeveer 80 cent per jaar. De iPhone-versie van WhatsApp is sinds juli 2013 ook het eerste jaar gratis en kost daarna 0,79 euro per jaar!

Telegram

Gemiddelde: 5.4 (18 stemmen)
Voor Android, iPhone en iPad en Windows Phone
Actueel: 

WhatsApp alternatief Telegram is nu ook voor Windows Phone beschikbaar

Na de overname van WhatsApp door Facebook zijn veel mensen op zoek naar een nieuwe messenger. Telegram lijkt een goed alternatief. Telegram is open source en betoogt snel en vooral veilig te zijn.

Als je Telegram start dan moet je je telefoonnummer opgeven. Daarna kun je met Telegram net als met WhatsApps berichtjes zenden en foto's, video's of documenten sturen. Ook heb je groepsgesprekken en kun je secret chats voeren waarbij de berichten versleuteld worden (waarbij berichten automatisch vernietigd kunnen worden na een bepaalde tijd). Dit laatste is vooral van belang voor mensen die aan hun privacy gehecht zijn of niet gediend zijn van afluisterpraktijken door geheime diensten...

Telegram is een eenvoudige chat-app die een goed WhatsApp-alternatief zou kunnen worden. Het versleutelen van berichten is een mooi extraatje. Net als met andere messengers ben je er natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel van je contacten ook Telegram gebruiken.

Buienradar

Gemiddelde: 6.3 (288 stemmen)
Voor Android, iPhone en iPad, BlackBerry en Windows Phone
Actueel: 

Buienradar is nu ook helemaal geschikt gemaakt voor de iPad

Buienradar is de bekende app van de gelijknamige website. Onmisbaar als je wilt zien of het droog blijft de komende uren. Behalve regenvoorspellingen biedt de Buienradar app ook weersverwachtingen, satellietbeelden, zonneradar, file-informatie en wegsnelheidskaarten.

Buienradar.nl is er voor iPhone, Android, Windows Phone en BlackBerry. Voor sommige onderdelen, zoals regenverwachting over 3 uur of 24 uur, moet je betalen.

NU.nl

Gemiddelde: 6.1 (48 stemmen)
Voor Android, iPhone en iPad, BlackBerry en Windows Phone
Actueel: 

De NU.nl app kan nu ook in portrait-modus (staand) op de iPad en heeft een nieuwe rubriek Entertainment

NU.nl is de app van de gelijknamige website voor iOS, Android, BlackBerry en Windows Phone. Het laatste nieuws op allerlei gebieden is te volgen met deze gratis app van de populaire nieuwssite.

Nu.nl biedt actualiteiten (onder andere algemeen nieuws, economie, sport, tech en entertainment), foto-slideshows, video, NU-journaal, de tv-gids, het weer met de regenradar, actuele file-informatie, live voetbaluitslagen en de beurskoersen.

Box

Gemiddelde: 6.7 (15 stemmen)
Voor Android, iPhone en iPad, BlackBerry en Windows Phone
Actueel: 

iOS gebruikers van Box die de nieuwe versie installeren krijgen tot 15 februari 2014 50 GB gratis opslag

Box is een concurrent van Dropbox die voor Android, iPhone, iPad en BlackBerry 10 GB opslagruimte biedt. Met Box kun je je bestanden online opslaan en benaderen via je telefoon of tablet of via het web.

Foto's, video's, muziek en Office-documenten (Word, Excel, PowerPoint, PDF) kun je uploaden en openen of bewerken met behulp van aanwezige apps op je tablet of telefoon. Ook kun je samen met anderen werken aan documenten en deze delen.

NOS

Gemiddelde: 5.6 (108 stemmen)
Voor Android, iPhone en iPad, BlackBerry en Windows Phone
Actueel: 

NOS maakt nu op Android gebruik van widgets voor je startscherm

Met de NOS app kun je het laatste nieuws, sport, voetbal, video en weer en verkeer volgen op je mobiele telefoon. Ook kun je live streams van Journaal 24, Politiek 24 en Radio 1 bekijken en beluisteren. En de laatste uitzendingen van bijvoorbeeld Studio Sport, het Journaal, Sportjournaal en Nieuwsuur.

Handig is verder dat je live de tussenstanden van voetbalwedstrijden kunt volgen en de doelpuntenmakers kunt zien. NOS is een zeer complete en actuele app voor wie onderweg altijd op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws. In woord, beeld en geluid. Een aanrader!

De NOS app is te krijgen voor iPhone en iPad, Android, Windows Phone en BlackBerry.

Angry Birds Go!

Gemiddelde: 6.2 (207 stemmen)
Voor Android, iPhone en iPad, BlackBerry en Windows Phone

Angry Birds Go! is een nieuw racespel in de Angry Birds-serie, waarbij in zeepkisten naar beneden geracet moet worden. Het spel heeft veel weg van Mario Kart. Je kiest een speler en een auto en onderweg moet je munten verzamelen en heb je power-ups om je tegenstanders dwars te zitten. Bovendien kan je je auto upgraden zodat deze steeds sneller en sterker wordt en kan je verschillende vogels vrijspelen om mee te racen. Er zijn behoorlijk veel uitdagingen zodat je met Angry Birds Go! wel even zoet bent.

Angry Birds Go! is het eerste 3D spel in de Angry Birds reeks en ziet er mooi uit. Het spel maakt gebruik van een soort cartoon-achtig uiterlijk en dit past goed bij de Angry Birds reeks. Het spelletje maakt gebruik van in-app aankopen. Als je hier geen gebruik van maakt dan moet je soms wachten voor je verder kunt, maar verder lijkt dit geen belemmering te zijn om een lange tijd met dit spel vooruit te kunnen.

Angry Birds Go! is gratis verkrijgbaar voor Android, iOS, Windows Phone en BlackBerry.

NOS Teletekst

Gemiddelde: 6.4 (139 stemmen)
Voor Android, iPhone en iPad, BlackBerry en Windows Phone
Actueel: 

Op de iPad kan Teletekst nu - eindelijk - ook in landscape modus

NOS Teletekst is een app die het navigeren op teletekst toch net iets makkelijker maakt dan met een browser. Met de teletekst app kun je gewoon nieuws, sport, weer en verkeer en meer volgen zoals je gewend bent. Sinds december 2013 ook eindelijk in landscape modus.

NOS Teletekst is beschikbaar voor iPhone en iPad, Android, Windows Phone en BlackBerry PlayBook.

Endomondo Sports Tracker

Gemiddelde: 6.1 (43 stemmen)
Voor Android, iPhone en iPad, BlackBerry en Windows Phone

Endomondo is een van de populairste apps waarmee je tijd, afstand, snelheid en verbruikte calorieën van je trainingen en wedstrijden kunt bijhouden. Ideaal voor hardlopers, wielrenners, wandelaars en andere duursporters. Ook kan Endomondo via GPS je route op de kaart weergeven en bewaren.

Verder biedt de gratis versie van Endomondo audio coaching (zo krijg je je afstand om de zoveel tijd - of kilometers - te horen) en een trainingsgeschiedenis (met tussentijden) en kun je je tijden en trainingen delen met vrienden die ook Endomondo hebben of op Facebook.

De gratis versie van Endomondo toont reclame in de interface en start altijd op met de vraag of je wilt upgraden. Klik dan op het menu linksboven om Training te kiezen. Endomondo is beschikbaar voor alle grote mobiele platforms en is in het Nederlands vertaald.

Pagina's